Primarul din Reșița sugerează blaturi ale echipei locale, pomenind meciul cu Pandurii

Ioan Popa, primarul din Reșița, sugerează că echipa locală de fotbal, Clubul Sportiv Municipal, entitate sportivă finanțată de municipalitate, ar fi intrat în hora blaturilor, prin intermediul caselor de pariuri. Acesta a pomenit în discursul său meciul dintre CSM și Pandurii Târgu Jiu, partidă încheiată cu înfrângerea gazdelor, scor 1-2.

 

Salariile în fotbalul de Liga a 2-a se duc undeva, între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună, net. Cam asta e media salarizării fotbaliştilor. Această «ciupercărie» de case de noroc, de case de pariuri care au împânzit România în ultimii 5-6 ani. Știţi foarte bine că la Reşiţa ne luptăm cu aceste case de pariuri, pun «presiune» foarte mare pe sportivi, şi există suspiciuni de aranjamente de meciuri. Adică, extrag trei-patru jucători din lot şi dacă este cotă de 7:1, 8:1… la ultima etapă de acasă, când am pierdut cu Târgu Jiu, aveau cotă de 8:1.

Dacă ne băteau, cine punea pe ei la pariuri lua de opt ori suma mizată. Păi, cine pune 10.000 de euro şi ia 80.000, gândiţi-vă ce înseamnă asta în bugetul unui fotbalist. E trist că spun realitatea asta dură, dar cred că aici ar trebui să ne implicăm mai mult, să identificăm dacă nu cumva aceasta este una din cauzele pentru care se întâmplă aceste «accidente», pentru că vă mai spun ceva: noi am câştigat afară şi am pierdut acasă.

Culmea, adică am fost atât de buni afară şi atât de proşti acasă? Sunt lucruri care nu se leagă logic. Dar facem câteva cercetări, şi o să vă dau informaţii în următoarea perioadă”, a declarat, potrivit Liga 2, primarul.

Reamintim, după meciul amintit de edil, Alexandru Pelici, antrenorul de atunci al bănățenilor, spunea că nu își explică anumite lucruri care țin de prestația jucătorilor. De altfel, înfrângerea în fața gorjenilor l-a determinat pe tehnician să părăsească echipa.

Foto: Cristi Bobar, președinte CSM Reșița, și primarul Ioan Popa