Primarul Romanescu își dorește o colaborare fără animozități cu Pandurii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vizează o colaborare bună cu clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, deși, artificial, este împins într-o dispută care ar urma să-i fabrice noi ”prieteni” și, totodată, ar dăuna orașului. Asta deși edilul precizează foarte clar că își dorește ca echipa de fotbal să existe pe mai departe pentru suporteri și istoria sportivă a județului.

”Sper să se găsească cea mai bună soluție ca clubul Pandurii să funcționeze. Pentru mine ar fi o mândrie ca clubul Pandurii să poată fi susținut de municipalitate”, a punctat, limpede, Romanescu.

În ceea ce privește baza sportivă din municipiu, edilul-șef reamintește că ea aparține orașului și subliniază că vrea o colaborare fără animozitățile din trecut.

”Mi-aș dori o colaborare cu clubul Pandurii, adică, dacă este în interesul municipalității și putem face în așa fel încât să funcționeze și Sala Sporturilor, și Stadionul, și cele două terenuri pe care le avem, trebuie să facem în așa fel încât lucrurile să se desfășoare normal, fără să avem animozitățile din trecut. Și exact așa cum am făcut atunci când a venit clubul FCSB la Târgu Jiu, voi proceda la fel de fiecare dată. Da, există un contract de comodat, dar proprietar pe bazele sportive este municipiul Târgu Jiu, nu domnul Condescu, nu domnul Golea, nu clubul Pandurii, pe care eu, personal, îl susțin”, a precizat primarul.

Interesant este cum se caută sămânță de scandal și se intenționează provocarea unor tensiuni, deși, argumentat, motive nu există. Între municipalitate și clubul de fotbal există un contract de comodat din trecut care permite celor de la Pandurii să evolueze pe terenul principal și să folosească terenurile de antrenament, prevedere pe care nimeni nu o contestă, nu caută nimeni să împiedice Pandurii să își desfășoarea activitatea pe Stadionul Municipal. Mai mult, în cazul în care discuțiile cu FCSB se vor concretiza, clubul local de fotbal nu va mai plăti nici sumele necesare omologării stadionului.