Primarul Romanescu, omagiu tânărului jandarm omorât în timp ce proteja târgujienii

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a evocat, printr-un mesaj, sacrificiul suprem al jandarmului -militar în termen – Răzvan George Marchiş, un tânăr de numai 23 de ani, care în data de 13 noiembrie 2000 se stingea din viaţă într-un spital din Bucureşti. Acesta, în 10.11.2000, aflându-se în misiune pe raza municipiului Târgu Jiu, a participat la aplanarea unui conflict din Discoteca Vox , locaţie în care a fost lovit de mai multe ori de o persoană violentă.

 

Au trecut 19 ani de când eroul jandarm George Marchiș cădea la datorie într-un incident violent petrecut în centrul municipiului Târgu Jiu. Un tânăr care abia terminase copilăria, chemat să-și slujească țara, să vegheze la liniștea și siguranța semenilor, la sfârșitul unei perioade tulburi din istoria recentă a țării noastre.
Sacrificiul lui George Marchiș a fost uitat de cei mai mulți, la fel cum au fost uitate și acele vremuri tulburi, dar și alte perioade întunecate din istoria noastră.
Nu avem dreptul să uităm aceste lucruri. Riscăm să repetăm greșelile trecutului și trecem prea ușor cu vederea unele fapte. Nu reușim să ieșim din această buclă a istoriei, să ne rupem de trecut și de metehnele lui. Unii sunt încă ancorați în vremuri de care ar fi trebuit să ne debarasăm de foarte mult timp, alții continuă să fie indiferenți față de propria soartă, să nu se implice, să stea deoparte, spectatori pasivi la propria nenorocire.
Manifestăm o indulgență exagerată față de corupție și ne-am obișnuit să-i tolerăm efectele. Și mor oameni în continuare.
Dar astăzi este despre amintirea unui erou care și-a dat viața făcându-și datoria. Un copil. Un nume pierdut printre atâtea alte nume uitate. Și e păcat, pentru că sacrificiul său ar trebui comemorat an de an, să ne fie exemplu, dar și un avertisment care să ne aducă cu picioarele pe pământ, să ne amintească acele vremuri tulburi și să ne facă să nu mai repetăm greșelile din trecut’‘, a transmis Marcel Romanescu