Probleme: CE Oltenia nu a reușit să vândă energie la prima ofertă din acest an

 

Complexul Energetic (CE) Oltenia nu a reușit miercuri,18 ianuarie, să vândă energie la prima ofertă din acest an de pe PCCB-LE Flex, cu livrare în tot anul 2024.
Unitatea cu sediul în Gorj a scos la vânzare șapte pachete de energie electrică, cu livrare bandă, pentru tot anul următor, 2024. În total 50 MW bandă, adică aproape 440 GWh de energie electrică, arată economica.net.
S-a a solicitat, pentru fiecare pachet, un preț de 1.300 de lei/MWh, nivelul maxim de cost de achiziție al furnizorului cu client final care este decontat de stat prin legislația actuală de plafonare a prețurilor finale și de compensare a costurilor furnizorilor.
CE Oltenia nu a reușit să realizeze nicio tranzacție, pentru că ofertele de răspuns, de cumpărare, au fost la prețuri mult mai mici.
Interesați de achiziția de energie au fost Electrica Furnizare, unul dintre cei mai mari furnizori, și distribuțiile din grupul Enel. Primii au oferit 750 de lei/MWh, iar ceilalți și mai puțin, 450 de lei, pentru fiecare pachet.