Problemele de la groapa de gunoi aproape de rezolvare. Romanescu cere măsuri și în cazul Avicola

 

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că problema mirosului degajat de groapa de gunoi de la marginea orașului este pe cale să se rezolve. Edilul a precizat că administratorii depozitului ecologic au achiziționat elementele tehnice necesare remedierii neajunsurilor.

Totodată, primarul a cerut Gărzii de Mediu să adopte aceeași strategie și în cazul Avicola, un alt poluator al orașului.

Exact cum am procedat pe strada Slobozia săptămâna trecută, când am avut o discuție cu cetățenii, săptămâna asta a fost pusă pe poziție stația de sortare și stația de levigat. Zilele acestea au venit și filtrele pentru această stație, urmează, așa cum le-am promis cetățenilor din Slobozia, Ursați și Polata, că urmează să se pună în funcțiune această stație după ce se vor lua avizele de la Mediu. Pe această cale, fac încă odată apel la toate instituțiile, și aici mă refer la Garda de Mediu și la Agenția de Protecția Mediului să ia toate măsurile necesare pentru a putea rezolva problema, pe de o parte cea de la Slobozia, care încet, încet se va rezolva, dar și problema de la Avicola. Nu este prima dată, a apărut această problemă de mai multe ori, e adevărat nu ca în zona străzii Slobozia, permanent, ci în anumite perioade ale zilei și în anumite perioade ale anului. Însă pentru a nu ajunge în situația în care am ajuns cu groapa de gunoi, fenomenul trebuie rezolvat acum, trebuie găsită soluția în așa fel încât mirosul de la incineratoarele fi zonă Mărgăritarului să nu mai ajungă în Târgu Jiu’‘, a precizat primarul.