Home Principale Actualitate Procesul 10 August: Avocații jandarmilor tergiversează procesul

Procesul 10 August: Avocații jandarmilor tergiversează procesul

 

Amânare în dosarul 10 August, ajuns la al doilea termen la Tribunalul Militar Bucuresti. Unul dintre avocații jandarmilor implicați în evenimentele violente de atunci și-a dat demisia chiar în sala de judecată, iar victimele acuză tergiversarea procesului. Instanța decis un nou termen, pentru 28 mai, relatează tvrinfo.ro.

Mircea-Constantin Sinesc, avocatul foştilor şefi ai Jandarmeriei, Sebastian Cucoş şi Cătălin Sindile, a solicitat un nou termen de judecată. Nu ar fi avut timp din martie până acum să copieze înregistrările audio-video din dosar.

Avocaţii părţilor vătămate s-au opus vehement şi au susţinut că inculpaţii puteau cere înregistrările încă de anul trecut de la Parchet.

Judecătorul militar a respins cererea avocatului jandarmilor, moment în care acesta şi-a dat demisia chiar în sala de judecată.

Pentru că inculpaţii Cucoş şi Sindile au rămas fără avocat, judecătorul militar a fost nevoit să acorde o nouă înfăţişare, însă a fixat un termen scurt: 28 mai.

Inculpaţii susţin că sunt nevinovaţi sau refuză să comenteze. Dosarul a fost trimis în judecată în august anul trecut.

16 jandarmi, printre care foştii sefi ai Jandarmeriei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi purtare abuzivă.

Parchetul Militar îi acuză că ar fi reprimat nejustificat şi cu violenţă inclusiv manifestanţii paşnici de la mitingul Diasporei din 10 August 2018.

Peste 300 de persoane s-au constituit parte vătămată şi urmează să ceară despăgubiri.