Producătorii din Oltenia, interziși într-o piață din Banat!

Mai mulţi producători de legume din comuna Desa, judeţul Dolj, nu își mai pot vinde marfa într-o piață din Banat. Aceștia îl acuză de discriminare pe primarul din Lugoj, al doilea oraş ca mărime din județul Timiş, pentru că le interzice accesul în piaţa agroalimentară a localității

În luna decembrie 2020, am fost chemați de Administrația pieței din Lugoj să reînnoim contractele de închiriere pentru mesele din piața de legume și fructe, dar ulterior am fost anunțați că domnul primar nu mai dorește să reînnoim aceste contracte. În 15 martie, am reușit să obținem o audiență la domnul primar, care ne-a spus că nu mai dorește să vină oltenii în această piață”, a declarat, pentru lugojeanul.ro, Dan Enea, reprezentantul agricultorilor din Desa.

Contactat de jurnaliști, primarul Claudiu Buciu a spus că este o decizie în favoarea producătorilor din zona Lugojului, singurii care vor avea loc în piață.

Noi am mutat comercianții din bazar în piața agroalimentară și am ocupat mare parte din ea. Pe de altă parte, interesul nostru direct este să sprijinim producătorii locali. Lugojul a luat credit bancar pentru a construi piața. Lugojenii plătesc acel credit. Deci ei trebuie sprijiniți în primul rând” precizat edilul-șef.