Profesorul ”trăznit” şi Codul Penal: Primărie din Gorj amendată după ce primarul şi-a asumat falsuri grosolane

Tupeu dus dincolo de limitele legii, iresponsabilitate şi o instituţie publică implicată într-o poveste cu iz penal, în care s-au rulat falsuri. S-a întâmplat într-o comună din Gorj, unde un profesor a generat un adevărat scandal care poate avea urmări grave.

Primăria Fărcăşeşti a fost amendată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj cu 450 de lei din cauza unor falsuri folosite de un profesor de sport, ilegalităţi asumate şi de primarul localităţii, Constantin Drăgoescu (foto). În cauză, situaţia se poate complica, fiind la mijloc fapte care sunt pedepsite aspru de legile în vigoare.

Totul a început cu înscrierea unei echipe de băieţi la ediţia 2019/2020 a ”Cupei Satelor”, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal. Profesorul de educaţie fizică şi sport Aurică Leonard Constantinescu, de la Liceul Tehnologic Roşia Jiu, în calitate de conducător al delegaţiei şi antrenor, a făcut demersurile legale având delegarea autorităţii locale.

Din acest moment, trebuiau respectate câteva reguli simple, printre care: copiii trebuiau să fie născuţi după data de 1 ianuarie 2007 şi să aibă domiciuliu în localitatea pe care o reprezintă.

Constantinescu, direct responsabil de respectarea regulamentului, a prezentat edilului Drăgoescu un tabel cu numele elevilor care urmau să reprezinte comuna, document ce trebuia să ajungă la forul organizator. Primarul a semnat exact ca primarul şi a certificat falsuri grosolane asumate oficial în faţa FRF. Buba s-a spart, însă, imediat după ce echipa din Fărcăşeşti a disputat meciul împotriva celor din Ioneşti, în data de 27 noiembrie 2019, partidă la finalul căreia au fost contestaţi doi copii utilizaţi în teren de Constantinescu.

Fiind minori, nu le prezentăm identitatea, însă s-a descoperit că nu au domiciliul în Fărcăşeşti (unul Şomaneşti, celălalt Rovinari, fiind elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 Rovinari şi, totodată, legitimaţi la Asociaţia Sportivă  Jiul, din aceeaşi localitate. Pentru a putea beneficia de prestaţia lor, Aurică Leonard Constantinescu a jonglat cu documente falsificate, regula competiţiei obligând la prezentarea unei copii după certificatul de naştere şi a carnetului de elev vizat la zi. Falsurile s-au descoperit uşor, cei în cauză fiind în baza de date a Asociaţiei Judeţeane de Fotbal, de unde, potrivit documentelor prezentate, reiese că sunt născuţi la 2.02.2005 şi respectiv 27.02.2005, deci nu după 1.01.2007, aşa cum obligă regulamentul de la ”Cupa Satelor”.

În faţa acestor evidenţe, Comisia de Disciplină, din cadrul AJF Gorj, a hotărât în data de 3 decembrie sancţionarea contravenţională Primăriei Fărcăşeşti şi suspentarea profesorului implicat.

se amendează 450 de lei, conform articolului 59. 1 RD. Jocul dintre echipele comunelor Fărcăşeşti – Ioneşti (în teren 3-2) se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipei din Ioneşti, iar profesorul coordonator în competiţia <<Cupa Satelor>>, care a reprezentat echipa din Fărcăşeşti se suspendă pentru o perioadă de 2 (doi) ani din orice activitate sportivă şcolară – domnul Constantinescu Leonard Aurică‘, potrivit documentului oficial.

Din anumite surse am aflat că profesorul nu este titular la unitatea şcolară menţionată, el primind câteva ore după ce la ”titularizarea” din 2019 a părăsit sala de concurs.

Precizare:

Deţinem copiile unora dintre falsurile folosite, însă nu le publicăm pentru a proteja minorii.