Proful, minutul și scorul: Despre astre și astrali

 

Despre astre și astrali – Day 3

Argentina vs. Arabia Saudită trebuia să fie, în mintea pumelor, un meci de antrenament cu public străin și, în egală măsură, borna 37 de meciuri fără înfrângere, adică o egalare a recordului all-time deținut de Italia.
Socoteala de-acasă începuse bine, Messi executând superb un penalty în minutul 10.
La momentul ăla, cota saudiților era 500 pentru victorie.
Buuun!
Lautaro Martinez înscrie la jumătatea reprizei, senzorii și VAR-ul spun că nu e gol. La pauza, avantaj minim.
Toată lumea aștepta cascada de goluri de după. Care a venit, e drept, doar că de dincolo, să spunem așa. Al Shehri (’48) și Al Dawsari (’53), cu două goluri muncite, frumoase, au parafat o victorie inexplicabilă, istorică a saudiților. Că Argentina a marcat de 4 ori, dar a avut anulate 3 goluri, e deja neinteresant.
Situația în grupă se complică…
Danemarca vs. Tunisia și Mexic vs. Polonia au fost primele meciuri de egal fără goluri, chit că și aici am avut goluri anulate (unul al tunisienilor, unul al danezilor), intervenții spectaculoase ale portarilor (tunisianul Dahmen e de manual la șutul lui Eriksen), penalty ratat (Lewandowski l-a făcut mare pe Ochoa, mexicanul ajuns la a șasea participare la WC) etc. Deși egaluri fără goluri, meciuri cu nerv, cu spectacol.
Ultimul meci al zilei, Franța vs. Australia, a început prost pentru cocoșii galici. Goodwin a înscris repede, minutul 9, și lumea specula că avem o nouă surpriză a zilei.
Vă mărturisesc că aveam la pariuri că dau gol Mbappe și Giroud, plus 8,5 cornere. Cotă 5. A ieșit!
Rabiot (’27), Giroud (’32, ’71) și Mbappe (’68) au făcut spectacol. Ca niciodată, o campioană mondială în exercițiu a debutat la următorul turneu final în stil de mare campioană. 4-1 la final și avem o favorită, în ciuda numeroaselor absențe din lot. A, omisesem: Giroud a devenit golgheter all-time al Franței, egalându-l pe Thierry Henry. 51 de boabe nu e deloc de neglijat, așa-i?
Ne scriem mâine.

Ionuț Catrina

Articolul precedentCupa României, ultima etapă a grupelor: CSU Craiova și U Craiova joacă pentru calificarea în sferturi
Articolul următorGorj: Percheziții! Grup infracțional. Privare de libertate în mod ilegal. Șantaj. Distrugere. Lovire sau alte violențe