Proful, minutul și scorul: Faza de optimi, prima tură

 

Faza pe optimi, prima tură – Day 14

 

A început joaca cea mare, aia rezultată după ce s-au cernut niște treburi.
Nicio surpriză, după prima zi a optimilor, Olanda și Argentina merg mai departe.
Olandezii au avut meci interesant cu americanii, dovadă stând nu doar scorul (3-1), ci și restul datelor statistice. Deși a avut sub 50% posesie, batavii n-au avut emoții nici la 2-1. Depay (’10), Blind (’45+1) și Dumfries (’81), respectiv Haji (!?) Wright (’76) au punctat pentru un meci frumos, alocuri chiar spectaculos.
Americanii se opresc aici, dar au națională tânără, de perspectivă pentru 2026, când sunt și gazde (alături de Canada și Mexic).
Iar speranțe pentru performanță sunt, e clar.
Argentina vs. Australia a fost, în ciuda celor 3 goluri, un meci anost până la primul gol al pumelor, în minutul 35, când Messi a arătat, dacă mai era cazul, că știe să își asume și, mai ales, să dea o atingere de magie unor execuții. 1-0 la pauză și lumea începuse cu speranțele unui meci liniștit pentru argentinieni. Mai ales că, după pauză, Julian Alvarez (’57) a punctat pentru un 2-0 aparent lejer. A venit însă minutul 77, când șutul unui Goodwin curajos a fost deviat de nefericitul Enzo Fernandez în poarta celeștilor.
La 2-1, australienii au prins curaj, căci mai era ceva de apărat în așa momente?
Atacurile în valuri ale cangurilor puteau avea rezultat la practic ultima fază a meciului, în prelungiri, când Emiliano Martinez a parat șutul de 2-2 al lui Garang Kuol, închizând șansa australienilor de a merge în prelungiri. 2-1 și Australia pleacă acasă, însă după o prestație bună la acest Mondial.
Despre Argentina… nu pot decât să sper că va aborda diferit meciul cu Olanda, altfel batavii matură cu ei pe jos!
Veți vedea. 

 

Ionuț Catrina