Proful, minutul și scorul: Meciuri și meciuri

 

Meciuri și meciuri – Day 6

Tot 4 meciuri a avut și ziua de ieri, cu niște favorite – premeci – relativ certe. Dar cum socoteala din târg nu bate cu aia de acasă, au apărut (și) niște nepotriviri…
Primul meci, primul șoc pentru cei care așteptau o prestație solidă a Țării Galilor. În partida contra Iranului, galezii au fost dominați pe alocuri copios și, cireașă pe tort, în minutele 98 și 113, și-au și luat-o copios.
Au început meme-urile pe net, iar imaginea lui Gareth Bale plecând e golf e deja istorie. 2-0 și meciul Iranului cu SUA se anunță… nuclear.
Qatar vs. Senegal se prefigura un dezechilibru total. Ceea ce a și fost, singura consolare a qatarezilor fiind golul, probabil singurul din acest turneu.
Fără dubiu, vom avea o gazdă ce va părăsi competiția fără puncte. 3 goluri ale senegalezilor (Boulaye Dia – 41′, Famara Diedhiou – 48′, Bambi Dieng – 84′) și 1 gol de onoare, care să spele rușinea (Mohammed Muntari – 78′), cam asta a fost povestea unui meci fără glorie.
Au urmat două meciuri în care favoriții – Olanda, respectiv Anglia – au dat cu mucii pe lângă strachina cu fasole bătută.
Deși aveau ocazia calificării din a doua etapă, nici olandezii, nici englezii nu au profitat de ea. Olanda vs. Ecuador ne-a arătat cum sud-americanii au dominat bine de tot o parte însemnată din meci, iar scorul de 1-1 e cam norocos pentru batavi. Cody Gakpo și Enner Valencia au înscris, primul fiind la al doilea gol în competiție, în vreme ce ecuadorianul are deja trei reușite. E golgheterul neașteptat până acum.
Cealaltă favorită a zilei, Anglia, a remizat nul cu fosta sa colonie. Care, deloc surprinzător, și-a jucat șansa. Bară și vreo 2-3 ocazii mari pentru americani, amorțeală cu zero nerv la englezi.
Etapa următoare, meci cu încărcătură: SUA vs. Iran. Până atunci, Anglia are 4 puncte, Iran, la fel. Americanii au două puncte, speră și ei.
Ne scriem mâine, avem ce vedea.
Ionuț Catrina