Program 1 Decembrie: Defilare pe bulevardul Brâncuşi, aprinderea luminilor şi concert Zdob şi Zdub

Autorităţile au pus la punct programul manifestărilor publice dedicate Zilei Naţionale a României, la Târgu Jiu. Astfel, în prima parte a zilei va avea loc o adunare publică, moment solemn ce se va încheia cu o paradă militară. Anul acesta evenimentul va avea loc pe bulevardul ”Constantin Brâncuşi” . După defilare, cei prezenţi vor fi invitaţi la tradiţionala fasole cu cârnaţi, municipalitatea precizând că vor fi pregătite 2.000 de porţii. Ziua de 1 Decembrie se va încheia cu aprinderea iluminatului festiv şi un concert al formaţiei Zdob şi Zdub.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că pentru luminile de sărbători se vor folosi parte din instalaţiile vechi, unele nemaiputând fi reparate, iar ca o dorită completare se doreşte închirierea unor astfel de ornamente stradale.

Am mers tot pe ce am avut anul trecut, folosind în mare parte instalaţiile pe care le avem de 10 ani. Am încercat măcar pentru zona centrală să mai închiriem câteva plase ornamentale pe care să le punem pe Unirii, Brâncuşi, Tudor Vladimirescu şi Geneva. În rest, folosim ce putem să mai folosim, pentru că nu mai pot fi folosite în totalitate. Ca şi zone, vor fi cam aceleaşi aranjate, poate diferit, încercăm să amenajăm zona centrală cu o plasă care va fi instalată peste tot ce înseamnă zona centrală. Mai mult decât atât, vreau ca fiecare cartier mare să aibă propiul brăduţ, nu brad mare. Bradul mare va fi instalat în centrul municipiului, dar în Lido, Debarcader, s-ar putea ca în zona Traian şi Griviţei, să avem un brad al cartierului, pe care să îl instalăm acolo şi să rămână pe toată perioada sărbătorilor de iarnă”, a spus edilul.