Proiect de lege: Conducătorii auto să își poată alege perioada suspendării permisului

Şoferii ar putea să îşi aleagă perioada de suspendare a permisului auto. Ştefan Alexandru Băişanu, deputat ALDE, a depus în Parlament un proiect de lege care odată adoptat ar concretiza această intenție. Potrivit Mediafax, conducătorii auto ar urma să își ispășască pedeapsa într-un interval de un an de zile de la data contravenției.

”În cazul suspendării provizoriu a permisului auto, conducătorul auto poate să își aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o. Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei”, se arată în inițiativa legislativă înregistrată deja.

Nu vor beneficia de aceste prevederi infracțiunile, faptele ce sunt prezentate de legea penală. Deputatul Băișanu a cerut sprijinul colegilor pentru a trece acest proiect, argumentând prin cazurile șoferilor care își pierd locul de muncă ”pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație”.