Promisiunea ministrului Agriculturi: Roșiile românești, cu gustul din copilărie, vor fi la raft

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spune că roșiile românești, cu gustul pe care ni-l amintim din copilărie, vor ajunge din nou la în magazine și pe pe tarabele din piețe.

Acesta a anunțat că se lucrează la un program, pentru anul 2023, în care sunt angrenați specialiști din domeniul horticulturii, astfel încât să fie stimulată cultivarea soiurilor și hibrizilor românești de legume, nu doar în câmp, ci și în spații protejate. arată Agro TV.

Din păcate, timpul scurt pentru lansarea programului din 2022 nu a făcut posibilă utilizarea de soiuri românești timpurii în cadrul acestui program, dar, împreună cu Banca de Gene Buzău și alți cercetători și specialiști din domeniu, lucrăm la un program ca, din 2023, programele de sprijin pentru legumicultori să vizeze utilizarea cu preponderență a semințelor și soiurilor românești. Tuturor ne e dor de gustul roșiilor din copilărie; din păcate, ele nu sunt soiuri timpurii, se realizează în general în spațiu liber, în grădina fiecărei gospodării și apar mult mai târziu. Dacă vă uitați în program la perioada de comercializare, 1 martie – 10 iunie, vizăm tocmai acea perioadă în care se pot realiza roșii cu gust, dar fără să se intervină asupra lor și să ne trezim cu soiuri olandeze sau alte soiuri care nu au gustul roșiei românești cu care noi suntem obișnuiți”, a declarat, la AGRO TV, ministrul.