Propunere în coaliția de guvernare: Alocațiile copiilor, diferențiate în funcție de veniturile familiei

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, luni, că a propus, în şedinţa coaliţiei de guvernare, o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor.

Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a precizat vicepremierul Kelemen Hunor. 

 

Foto arhivă

 

Pe subiect, liderul Dan Barna, lider USR-PLUS, a precizat:

Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această şedinţă. S-a convenit într-adevăr că avem creşterea de la începutul anului viitor, aşa cum e deja comunicat în spaţiul public, urmând apoi să vedem şi în funcţie de buget cum va fi următorul cadru. A fost şi varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o variantă îmbunătăţită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcţionate pentru acei copii care au nevoie. (…) Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR şi am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”.