Proxenet din Gorj, săltat de polițiști la intrare în țară. Acesta ar fi exploatat sexual două tinere

Un tânăr din comuna Scoarța, Gorj, a fost reținut la intrare în țară, fiind dat în urmărire sub acuzația săvârșirii de proxenetism. Acesta ar fi profitat material în urma exploatării sexuale a două tinere.

La data de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de aducere emis de organele de cercetare penală într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pe numele unui tânăr de 24 ani, din comuna Scoarța, care se sustrăgea de la cercetări, acesta fiind depistat la intrarea în țară și condus la sediul IPJ Gorj pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de tânărul bănuit de săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată, comisă în perioada anilor 2019-2021, asupra a două persoane vătămate, fiind luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și  Arestare Preventivă”, a transmis IPJ Gorj. 

 

Vineri, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Serviciul de Operațiuni Speciale Gorj, IPJ Cluj și IPJ Alba