Proxenetul de la Drăguțești, bani în băncile din Elveția și proprietăți în Ungaria

Tânărul de 30 de ani, din Drăguțești, județul Gorj, reținut joi în Aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să părăsească țara, cu destinația Dubai, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind suspect într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2015, acesta ar fi recrutat, transportat, transferat și adăpostit în țară și în străinătate, mai multe tinere, unele chiar minore, în scopul exploatării sexuale.

Ajutor i-ar fi fost chiar tatăl său, în vârstă de 52 de ani, reținut de polițiști, joi, pentru 24 de ore. Seniorul s-ar fi ocupat de transportul persoanelor vătămate, el fiind și cel care prelua banii.

Surse din anchetă transmit că tânărul folosea metoda ”lover boy”, le convingea pe fete că vor întemeia o familie, iar în alte situații ar fi promis victimelor locuri de muncă bine plătite în țări din vestul Europei, după care acestea au fost transferate în Elveția, Germania și Austria, în scopul exploatării sexuale.

Clienții erau racolați în mediul online. Pentru fiecare fată se utiliza un singur terminal mobil, cu scopul de a fi sub controlul strict al juniorului.

Potrivit Poliției Gorj, din aceste activități s-au obținut aproximativ 500.000 de euro. Dincolo de vacanțele de lux, parte din bani au fost folosiți pentru cumpărarea unor proprietăți în Ungaria, iar alte sume plasate în cutii de valori din mai multe bănci din Elveția.

Tânărul poza într-un bun creștin, clamând că a ajutat mulți oameni, însă modestia nu îi era prietenă. Se considera ”vârful piramidei”, convins că poate ”da lecții, clasă în orice”.