PSD, discuții pe buget: Se ia în calcul reorganizarea Poliției Locale, ”Centrului Brâncuși” sau renunțarea la Tabăra de Sculptură?

Conferinţa prin care va fi oficializată noua conducere a PSD Gorj se apropie cu paşi reprezi, dar situaţia nu este chiar una festivă în cadrul formaţiunii politcie. Se preconizează că Mihai Weber va prelua şefia organizaţiei judeţene, iar Cosmin Popescu va deveni preşedinte executiv. Prim-vicepreşedintele PSD Târgu Jiu, Adrian Tudor, a declarat, marţi, că principala figură a social-democraţilor gorjeni rămâne Florin Cârciumaru, în ciuda deciziei de a se retrage din fruntea PSD Gorj. Cu toate acestea, Tudor nu crede că lipsa “competiţiei” pentru şefia organizaţiei constituie o problemă şi a declarat că noul lider, Mihai Weber, este unul blând, care nu avea cum să-şi sperie eventualii contracandidaţi.

“Nu cred că suntem singurul partid care are decât un singur candidat la şefia organizaţiei, nu văd o problemă în acest sens. Orice coleg e liber să se înscrie în această competiţie, pentru orice funcţie. Nu cred că cineva putea avea mai mare influenţă ca Florin Cârciumaru la nivel central, şi nu mai candidează. Nu mi se pare un om fioros Mihai Weber, nu are nimeni de ce să se teamă, e chiar un om blând”, a spus Tudor.

În schimb, pe actualul viceprimar pare că-l încearcă o stare de repulsie când se gândeşte la sondajul PSD care este în derulare şi care ar fi trebuit să stabilească viitorul candidat la alegerile locale din 2020.

“Am renunţat să şi întreb, m-am săturat de sondajul acesta care s-a făcut, nu s-a făcut, e bine, nu e bine, nu ştim. Chiar a rămas ca cei din organizaţia judeţeană să ne transmită, să avem o discuţie când va fi gată, ce rezultate sunt…Sunt alte priorităţile acum, avem alegerile europarlamentare, avem bugetul oraşului, noi PSD-ul vrem să-l discutăm cu cetăţenii, să stabilim nişte priorităţi”, a explicat viceprimarul.

De văzut dacă în discuțiile cu cetățenii se va pune în ecuație renunțarea la ”Tabăra de Sculptură”, o reorganizare a Poliției Locale și a ”Centrului Brâncuși”, precum și alte probleme ce depind de votul Consiliului Local.