Pune presiune pe Romanescu: Nelu Pavel amenință că duce 2.000 de romi în fața Primăriei și nu mai pleacă trei zile de acolo

Liderul Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, ameninţă cu proteste de amploare dacă autorităţile locale nu le vor asigura comercianţilor de la Coleus un spaţiu adecvat unde să-şi vândă hainele. În acest moment,  Asociația Partida Romilor are un acord cu societatea care deţine acel spaţiu, şi căreia îi plăteşte 4.000 de lei lunar, însă incertitudinea îi deranjează pe vânzători. Faptul că ar putea fi evacuaţi în orice moment îi îndeamnă pe comericanţi la proteste, iar liderul romilor ameninţă că va scoate în stradă 2.000 de oameni.

“Am făcut o adresă, aştept un răspuns din partea autorităţilor locale. Nu avem nicio siguranţă, romii care se ocupă cu comercializarea hainelor vechi nu au de unde să-şi mai scoată pâinea, să-şi câştige existenţa pentru membrii familiei. Este o problemă şi pentru populaţia gorjeană, foarte multă lume cu venituri minime cumpăra haine de acolo, inclusiv pentru copii. O să fie mii de dosare de ajutor social şi asta va fi o problemă pentru banul public. Noi ne dorim ca romii să nu mai fie asistaţi social, ci activi ai socieţăţii româneşti. Dacă nu se va găsi o soluţie, vom organiza un miting şi s-ar putea să nu plecăm 2-3 zile din fața primăriei. Să ne găsească un spaţiu şi să ni-l pună la dispoziţie, oraşul să aibă o piaţă”, a spus Nelu Pavel.

În toamna anului trecut, aproximativ 500 de romi s-au strâns în Piaţa Prefecturii, supăraţi ca s-a hotărât închiderea târgului. Primăria municipiului Târgu Jiu cheltuia aproximativ 20 de mii de lei doar cu chiria pentru terenul de la Coleus. Nelu Pavel are un meci mai vechi cu primarul Marcel Romanescu, cel care a refuzat să mai plătească sume colosale de la buget pentru această piață de haine vechi.