Purtătorul de cuvânt al PSD, suspendat: O să primească o p… în c…!

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a fost suspendat din funcție, vineri, după ce a fost înregistrat adresând cuvinte triviale la adresa jurnaliștilor. Prezent în sala de conferințe, după Comitetul Național Executiv, și neștiind că microfoanele sunt pornite în timp ce jurnaliștii îl așteptau în curte pe Marcel Ciolacu, Romașcanu a izbucnit: O să primească o p… în c… toți!.

Președintele Ciolacu a anunțat că purtătorul de cuvânt a fost suspendat, până la lămurirea incidentului.

Domnul Romașcanu a spus că (afirmația jignitoare – n.r.) nu a fost cu referire la presă. Până ne vom lămuri, a fost suspendat”, a declarat, ulterior, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Totodată, consiliera care i-a ținut isonul lui Romașcanu, cea care a spus că „poate le place”, a fost suspendată și ea.

La scurt timp, Lucian Romașcanu a prezentat scuze publice pe pagina sa de socializare.

#scuzepublice. Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în spațiu privat și într-o conversație privată, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint scuzele de rigoare. Repet, dacă a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade. Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu. Mulțumesc pentru înțelegere! PS. înțeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spațiu privat, își aleg cu mare grijă cuvintele…”.