Răcire accentuată a vremii după 29 noiembrie

Pagina de meteorologie Meteo Alert Severe Weather – România anunță o răcire accentuată a vremii după 29 noiembrie. Totodată, este posibilă apariția precipitațiilor sub formă de ploaie, lapoviță, nefiind exclusă nici apariția ninsorilor.

Vremea se va răci accentuat în ultimele zile ale lunii noiembrie și vor fi condiții de precipitații mixte și ninsori, în special la munte și pe arii restrânse în zonele submontane și mai joase de relief din nordul și centrul României. Treptat, se va răci accentuat și în jumătatea de sud a teritoriului în jurul datei de 1 decembrie 2020 și nu sunt excluse ploile, precipitațiile mixte și ninsorile, conform modelului european (ECMWF).
Atenție, nici în zilele de 25, 26, 27, 28 și 29 noiembrie nu va fi prea cald în zonele joase de relief din sud, centru, nord, est și vest. Ceața persistentă și nebulozitatea stratiformă vor menține valorile termice la valori modeste, care abia vor trece de -4…+7 °C chiar și pe timpul zilei în sudul extrem al Munteniei și Olteniei, sudul și centrul Olteniei, zona joasă a Crișanei, Banatului, Maramureșului, Moldovei și în centrul Transilvaniei.
Diminețile și nopțile vor fi reci în toate regiunile României, iar minimele vor fi preponderent negative”, a transmis sursa arătată.

Simulare: