Rădoi, după meciul cu Islanda: Nu meritam să ne calificăm

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea în finala play-off-ului EURO 2020, după ce a pierdut, joi seara, cu 1-2,  în fața selecționatei Islandei, din semifinala barajului de calificare.

După meci, antrenorul naționalei noastre, Mirel Rădoi, și-a asumat eșecul:

La cum am jucat primele 45 de minute, nu meritam să ne calificăm. Am început previzibil, lent, nu am găsit spații. Îi știam că sunt puternici, că ne vor bloca și că vor specula spațiile libere. Dar, nu vreau acum să dau vina pe jucători. Eu și staff-ul meu suntem vinovați pentru eșec. (…) Din păcate, nu am scăpat de ce ne-a fost frică, să nu luăm gol în primele 15 minute. În partea a doua, am echilibrat, dar a fost prea puțin pentru a emite pretenții ca să jucăm finala pentru Euro”.

Islanda va juca, la 12 noiembrie, în deplasare, cu Ungaria, pentru un loc la Euro-2020. Play-off-ul pentru Euro-2020 ar fi trebuit să se dispute  în luna martie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul final, de asemenea amânat, se va desfășura, între 11 iunie şi iulie 2021, în 12 oraşe, între care şi Bucureştiul.