Razie în școli și în apropierea lor! Polițiștii au descoperit peste 40 de chiulangii

Polițiștii gorjeni au efectuat, joi dimineața, o serie de activități specifice ce au vizat elevii și siguranța acestora.

La data de 18 septembrie a.c., polițiști gorjeni au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea absenteismului, delicvenței juvenile și victimizării minorilor, precum și pentru prevenirea actelor ilicite de comerț în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ de pe raza județului Gorj. Polițiștii au legitimat 167 de persoane și au verificat 57 de agenți economici,  din zona adiacentă a unităților de învățământ. Cu această ocazie, au constatat mai multe nereguli, aplicând 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.600 de lei, și au ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri. Totodată, polițiștii au fost prezenți și în rândul elevilor, desfășurând 11 activități informativ-preventive în unități de învățământ, activități la care au participat 290 de elevi și cadre didactice. 

În cadrul activităților de prevenire a absenteismului școlar au fost identificați 44 de elevi care absentau nemotivat la orele de curs’‘, a comunicat IPJ Gorj. 

Foto arhivă