Ridicol! Weber ”are” soluții salvatoare pentru Târgu Jiu. Ale lui Romanescu, blocate de doi ani de PSD

Ar fi rost de chicoteli și de râs dacă nu ar fi de plâns. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, s-a revoltat la Radio Infinit, nemulțumit fiind de traficul sufocant din municipiul Târgu Jiu. Ca un veritabil om politic, deputatul social-democrat a omis că PSD nu a alocat bani pentru construirea de parcări în reședința de județ a Gorjului, mai mult, Weber a reușit să alunece în ridicol prezentât și asumându-și o soluție salvatoare care, de fapt, este a primarului Romanescu și, pe deasupra, este blocată de doi ani tocmai de reprezentanții PSD.

”În primul rând haideți să scoatem toate instituțiile, de înmatriculare, de pașapoarte, haideți să le scoatem, așa cum este în orice oraș european, să le scoatem afară. Chiar nu suntem în stare să găsim o locație să le scoatem? Eu o să mă ocup în perioada următoare, o să am o discuție cu cu prefectul, cu președintele Consiliului Județean Gorj, să vedem ce formulă o să fie, să identificăm o locație și să scoatem toate aceste instituții afară, pentru că uitați-vă, mai ales în centru, unde vin oamenii în Parcul Brâncuși, nu avem Axa pusă la punct, s-au alocat bani pentru…Sunt lucruri care țin și de primărie, și de administrarea județului, și așa mai departe. Sunt anumite instituții subordonate Prefecturii, anumite instituții Consiliului Județean, unele ale Primăriei. Nu există nu se poate”, a spus, la Radio Infinit, Weber.

Primarul Romanescu nu s-a cramponat la critici, nici de plagiat și, calm, a spus că ar fi foarte bine dacă Mihai Weber ar convinge, chiar și după doi ani, oamenii din PSD să colaboreze cu Primăria Târgu Jiu în demersul pe care l-a inițat, dar s-a blocat, deși inițiat toate părțile implicate căzuseră de acord.

‘Propunerea asta am făcut-o de doi ani, de când am venit primar. A fost cumva acceptată de prefect și reprezentanții Universității ”Constantin Brâncuși’, numai că la o lună de zile Prefectura Gorj nu a mai susținut acest proiect pe care l-am inițiat și în care găsisem o soluție. Știam foarte bine că Universitatea era de acord ca instituția prefectului să folosească clădirea de la Drăgoieni, unde să mute cele două sevicii, iar Universitatea să primească în schimb un corp de clădire, un cămin, la Liceul 4. Asta a fost înțelegerea făcută în trei: Primăria municipiului Târgu Jiu, prin mine, Prefectura, prin domnul prefect Ciprian Florescu, și domnul rector de la Universitatea ‘Constantin Brâncuși’. Aceste proiecte dacă vin acum, ele sunt binevenite oricând, dar s-au pierdut doi ani. În condițiile în care am scoate din centru municipiului Târgu Jiu aceste servicii, și nu numai acestea, am putea să scoatem din zona centrală în jur de 500-600 de mașini și cred că era o soluție foarte bună. De aceea ar fi foarte bine dacă dânsul ar lua legătura cu prefectul și măcar acum, pe ultima sută de metri, ar accepta această soluție”, a declarat Romanescu.