Romanescu a prezentat programul pentru 1 Decembrie : Paradă militară, The Dreamers, Trooper și Zdob și Zdub

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a prezentat detalii despre programul dedicat Zilei Naționale și alte acțiuni ale municipalității organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Primăria așteaptă ca grupurile de copii care vor să colinde autoritatea locală să fie înscrise la sediul CNPIT din strada Crișan (în lateralul Palatului Administrativ), în acest sens pregătindu-se aproximativ 7.000 de pachete. Va fi și Moș Crăciun prezent, gata să asculte un cântecel și o poezie lângă brad. Municipalitatea va împodobi mai mulți brazi, fiind comandați 10 pomi de Crăciun care vor ajunge în cartierele orașului. Iluminatul de sărbători va fi aprins de 1 Decembrie, în zona centrală și pe bulevardele principale. Primăria a fost nevoită să închirieze ornamente, în condițiile în care o bună parte dintre cele folosite în anii anteriori nu au mai putut fi reparate.

Locaţia va fi pe Bulevardul Constantin Brâncuşi, exact în faţa Primăriei şi Stadionul Municipal. La ora 11:00 se vor primi oficialităţile, ora 11:05 intonarea imnului de stat, la ora 11:10 un Te Deum, iar la ora 11:30 parada militară. Manifestările vor continua cu un spectacol susținut de Doina Gorjului. Tot în prima parte a zilei va fi deschis și Târgul de Iarnă. Pe baza solicitărilor venite de la comercianți am lăsat căsuțele exact pe locațiile actuale, pentru că anul trecut au zis că ar fi cea mai bună soluție pentru ei că vânzători. La ora 17:00 încep concertele în Piața Prefecturii. The Dreamers va fi prima formație care va concerta, la ora 18:00 Trooper, după care va urma un moment susținut de elevii de la Colegiul Național <<Spiru Haret>>. La ora 19:00 se aprinde iluminatul ornamental, după care va urma programul celor de la Zdob și Zdub”, a spus Romanescu.

Nici în acest an nu va lipsi meniul tradițional, imediat după parada militară târgujienii putând să servească o porție de fasole cu cârnaţi, muncipalitatea comandând 2.000 de porții la un restaurant.

 

Articolul precedentUn jandarm gorjean îşi vinde vesta antiglonţ pe internet
Articolul următorAcţiune de populare cu crap pe Jiu