Romanescu a purtat discuții la București: 2021 va fi ”Anul Tudor Vladimirescu”

O delegație din Târgu Jiu, condusă de Marcel Romanescu, primarul orașului, a mers la București, la Ministerul Culturii, unde s-a căzut de acord ca anul 2021 să fie declarat ”Anul Tudor Vladimirescu”. În pregătirea manifestărilor de atunci, edilul-șef a purtat discuții și pe plan local, cu reprezentanții Direcției de Cultură Gorj, astfel încât primăriile din Târgu Jiu, Vladimir și Padeș să aibă un program bine conturat prin care să se marcheze 200 de ani de la Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu.

Anul 2021 va fi Anul Tudor Vladimirescu. Am discutat, deja, acest aspect cu domnul Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, dar și cu secretarul de stat Liviu Brătescu, urmând să demarăm, în scurt timp, procedurile necesare pentru ca Ministerul Culturii să declare anul viitor ca fiind <<Anul Tudor Vladimirescu>>.
Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care m-am deplasat la București, însoțit de domnii Dorin Ștefan, unul dintre cei mai mari arhitecți pe care îi are România în acest moment și care este și artizanul proiectului pe care îl avem pentru Calea Eroilor și Raul Chiriac, șeful Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.
Am luat legătura cu reprezentanții Direcției de Cultură Gorj și am discutat și cu primarii din Vladimir și Padeș, urmând să pregătim o serie de evenimente menite să marcheze trecerea a 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu.
Municipiul Târgu Jiu va fi în centrul complexului de evenimente ce vor fi organizate în anul 2021 la nivelul județului Gorj”, a transmis primarul Romanescu.