Romanescu amenință ApaRegio cu tribunalul și demarează măsuri pentru protejarea operelor brâncușiene

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se gândește să treacă la acțiuni severe împotriva operatorului de apă şi canal, Aparegio. Edilul a declarat, după inundațiile de marți după-amiază, că societatea respectivă trebuie să repare canalizarea de pe Strada 14 Octombrie, în acest moment nefuncţională, care a provocat o mare parte din dezastrul din municipiu, inclusiv inundaţiile din Parcul Central.

 “Întotdeaună când sunt astfel de precipitaţii, de nivelul celor de ieri, apar probleme în toate oraşele, însă, pe de altă parte, e o problemă pe care, de ceva timp, Aparegio nu o gestionează corespunzător. Ştim foarte bine că avem o problemă pe strada 14 octombrie, le-am acordat tot ajutorul până în acest moment, tot sprijinul pentru a putea să-şi refacă lucrarea de pe ‘14 octombrie’, acolo unde pe o anumită zonă, pe canalizarea respectivă, lucrurile nu funcţionează normal. Şi <<Vasile Alecsandri>>, şi <<Brâncuşi>>, şi acel bulevard care trece prin faţa Pieţei Mari se deversează pe <<14 octombrie>>. Dacă strada nu este funcţională, ca şi lucrare de canalizare, este clar că vedem ce se întâmplă în municipiul Târgu Jiu. Au încercat tot felul de soluţii, din punctul meu de vedere lucrare trebuie refăcută, este singura cale”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Dacă nu va avea loc o intervenţie de urgenţă, primarul se gândeşte chiar sa acţioneze în instanţă societatea Aparegio, deoarece nu acţionează în interesul târgujienilor. Mai mult, edilul spune că directorul Traian Pătrăşcoiu refuză în continuare colaborarea cu autorităţile locale şi lipseşte de la şedinţele operative.

“Atâta timp cât sunt reprezentantul cetăţenilor, în calitatea de primar, există inclusiv această variantă. Cetăţenii sunt afectaţi la precipitaţiile abundente şi trebuie să mergem şi pe această variantă dacă nu vor să rezolve problemele din zona respectivă. La societatea Aparegio există o anumită optuzitate în ceea ce ne priveşte. Nu este în regulă, pentru că această societate trăieşte, în mare parte, datorită municipalităţii târgujiene şi banilor de la cetăţenii din Târgu Jiu.  De vreo două luni de zile, domnul director Pătrăşcoiu nu se prezintă nici măcar la şedinţele operative din prima zi a săptămânii. Această colaborare trebuie să funcţioneze în interesul târgujienilor. Societatea trebuie să respecte acel contract pe care îl are cu primăria municipiului Târgu Jiu şi cu Consiliul Local”, a mai spus Romanescu.

Primarul are în vedere şi problema copacilor căzuţi pe Aleea Scaunelor, declarând că municipalitatea va încheia un contract cu o firmă specializată, pentru a putea preveni astfel de incidente pe viitor.

“Toată acea apă care a intrat în Parcul Central nu se mai deversează pe conductele de pe <<14 octombrie>>. În şedinţa operativă, deja am discutat cu directorii care se ocupă de această problemă,  să creeze o comisie şi să încercăm să încheiem un contract cu o firmă specializată care să facă o analiză asupra tuturor copacilor care există în Parcul Central, să vedem exact cât de afectaţi sunt acei copaci, ca să nu mai avem astfel de probleme cum am avut până acum. Acei copaci, care au căzut zilele trecute, păreau, cel puţin pentru un nespecialist, în regulă, înainte de furtună. De aceea, trebuie să găsim fondurile necesare ca să contractăm o firmă care să facă o expertiză asupra tuturor copacilor din pentru a putea evita astfel de fenomene. Ştiţi foarte bine că orice pom plantat sau tăiat din Parcul Central poate să ne aduca in situaţia de a avea dosar penal şi nimeni nu-şi doreşte lucrul acesta”, a afirmat Romanescu.

 

 

 

 

Articolul precedentS-a vrut ascuns, noi îl avem! Mesajul anti-jandarmerie afișat pe stadionul din Târgu Jiu
Articolul următorSlabe speranțe, nici la Alexandria nu e ok: Târgu Jiu, fără bani și miercuri, stadionul lui Dragnea este la a treia licitație