Romanescu anunță că s-a dat startul implementării proiectului iluminatului public pe bază de led

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a informat că a fost demarat programul prin care iluminatul public din  oraș va fi făcut pe bază de led, o investiție ce va aduce economii substanțiale la bugetul orașului. Edilul a subliniat că pe câteva străzi din municipiu sistemul deja funcționează, urmând ca în 2020 lucrările de modernizare să capete amploare.

Am încă o veste bună pentru târgujieni, la sfârșit de an: ca urmare a programului de trecere a cablurilor în subteran, pe câteva străzi adiacente Căii Eroilor a fost modernizat
iluminatul public. Astfel, au fost montați stâlpi noi, cu lămpi pe leduri, reducându-se consumul de energie cu peste 60%. Cablurile au fost trecute în rețeaua subterană, iar vechii stâlpi vor fi eliminați.
În scurt timp așa va arăta iluminatul public în tot municipiul Târgu Jiu, mai ales că am primit finanțare pentru un program prin care vom înlocui vechiul sistem de iluminat.
În cifre, acest proiect înseamnă peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 corpuri luminoase. Se vor monta și stâlpi noi acolo unde este necesar. Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creşterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone. Pe lângă toate acestea, mai sunt prevăzute sisteme informatice, un spaţiu ce va deveni dispecerat, aşa încât operatorul să aibă în permanenţă sub control situaţia iluminatului din municipiul Târgu-Jiu’‘, a precizat primarul.