Romanescu anunță două grădinițe noi și o creșă. Alte două vor fi modernizate cu bani europeni

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a anunțat că municipalitatea va realiza două noi grădinițe în zona CAM-Debarcader. Începerea lucrărilor va avea loc în toamnă, prin aceste investiții dorindu-se rezolvarea, cel puțin parțială, a problemelor cu locurile din învățământul preșcolar.

”Am o veste bună pentru locuitorii din zona Debarcader-strada Lujerului. Am răspuns pozitiv solicitărilor venite de aici, în legătură cu creșterea numărului locurilor pentru învățământul preșcolar. În acest moment ne apropiem de definitivarea proiectului  pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit și creșă. Este vorba despre o clădire în care a funcționat unul dintre atelierele Colegiului ‘Ion Mincu’ (Liceul 4) și pentru care se vor aloca bani din bugetul local. Va fi o unitate cu capacitate mare, pentru 6 grupe de copii, ce va deține spații conexe, bloc alimentar și va fi independentă de colegiu. Imediat după definitivarea proiectului, în luna septembrie, va începe procedura de execuție, în așa fel încât în toamnă să avem contractul de execuție semnat și să începem lucrările. (…) Tot în cartierul Debarcader, pe strada lt-col Dumitru Petrescu, se va construi în perioada următoare o grădiniță cu program normal. Va avea trei săli, cu toate spațiile conexe necesare, locuri de joacă și un mic teren de sport. Acest cel de-al doilea obiectiv va fi realizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale”, a declarat edilul.

Romanescu a precizat că municipalitatea se află în procedură de licitație pentru lucrările de reamenajarea și mărire a capacității grădinițelor numărul 8 și Mihai Eminescu, unități de învățământ preșcolar din zona de sud a orașului. Pentru realizarea acestor investiții, actuala administrație a orașului a reușit să atragă 6 milioane de lei, fonduri europene.