Romanescu anunță intervenție pe repede înainte la pasarela din zona Artego. Edilitara NU poate primi lucrarea

Primarul Marcel Romanescu a dat asigurari că intervenția la pasarela din zona Artego a fost pusă pe repede înainte, pentru a fi posibilă cât mai curând reluarea circulației pe două benzi. Cu documentația tehnică pusă la punct în această perioadă, anul viitor se va scoate la licitație reabilitarea completă a obiectivului.

La Pasarele din zona Artego se va interveni imediat. Așa cum am spus, în momentul de față se reactualizează indicatorii, pentru a putea fi scoasă la licitație ulterior, pe proiect de investiții. Cred că zilele aceastea firma care a fost contractată pentru a executa lucrările, pentru că la situații de urgență nu discutăm despre licitații organizate la termen, ci se încredințează lucrarea unei societăți care poate să execute astfel de lucrări, se va apuca de treabă. Acolo vorbim strict despre reluarea fluxului pe două benzi și de amenajarea unui trotuar de protecție pentru cetățenii care traversează această pasarelă. Anul viitor va intra pe un proiect de investiții mult mai mare. Am fost interesat de realizarea acestui proiect într-un termen foarte scurt. Discutăm despre o situație de urgență care nu mai prezintă niciun pericol în acest moment, dar trebuie realizat”, a spus edilul-șef.

Deși în spațiul public s-a clamat că primarul nu vrea să dea lucrarea firmei municipalității, Edilitara, că la mijloc ar fi anumite interese, situația este reglementată de lege. Legea nu permite Edilitara să se implice în astfel de proiecte pentru că nu deține agrementările necesare în caz.

A fost o discuție inițială, de acum doi-trei ani de zile. Edilitara nu are toate agrementările necesare pentru a executa lucrări pe astfel de tronsoane, tronsoane care trec peste calea ferată. Trebuie găsită o firmă care poate executa lucrările respective. Am discutat cu domnul Zaharia. Poate va participa la aceste lucrări în condițiile în care subcontractează cel care va primi investiția”, a precizat Romanescu.