Romanescu anunță lucrări pentru eliminarea ”’Veneției” din Debarcader – Lotrului – Bicaz

Primăria Târgu Jiu este gata să facă investiţii majore în sistemul de colectare a apelor pluviale. Primarul Marcel Romanescu a anunţat că a fost elaborat proiectul “Canalizare Pluvială Cartier Lotrului – Debarcader”, demers prin care să se rezolve o parte din problemele arhicunoscute la nivel de municipiu.

“Prin această investiție se va realiza un canal colector cu diametrul de 1200 mm, în lungime de 1143 m, cu deversare în râul Jiu, canal care va prelua apele pluviale provenite din zona de Nord a municipiului, dar și apele pluviale colectate de canalizarea realizată pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu. Realizarea investiției respective va avea un impact pozitiv semnificativ asupra funcționării întregului sistem de canalizare a municipiului, întrucât, pe lângă rezolvarea problemelor din cartierele Debarcader și Bicaz, debitele ce provin din zona de Nord către zona centrală se vor reduce”, a precizat edilul-șef.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ două milioane de lei. Primarul a mai spus că a fost finalizată procedura de achiziție, iar investiţia va fi demarată în scurt timp