Romanescu, avertisment pentru italienii care reabilitează Calea Eroilor: Nu accept întârzieri la finalizarea proiectului

Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, i-a transmis constructorului italian care se ocupă de lucrările de reabilitare a Căii Eroilor că nu mai acceptă întârzieri și, totodată, că poate pierde contractul.

Strada care duce spre Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel este în continuare spartă, iar lucrările stagnează de săptămâni bune. Edilul a anunțat că a purtat discuții lămuritoare cu cei care au câștigat licitația şi i-a avertizat că sunt în pericol să piardă garanţia de bună execuţie.

Totuşi, primarul are în continuare încredere că investiția va fi finalizată la termen, adică anul viitor.

Vreau să le mai acord o şansă, să demonstreze că pot să execute acea lucrare în parametrii stabiliţi împreună. Nu mă interesează dacă s-au subcontractat lucrările, le-am spus ferm că nu accept întârzieri la finalizarea acestui proiect. Am avut, acum o săptămână, o discuţie cu constructorul şi cu casa de avocatură care reprezintă constructorul. Mi-au garantat că îşi vor respecta graficul de lucrări. Avem un contract multianual, care se finalizează în 2021, şi eu sper ca să poată reîncepe lucrările în perioada imediat următoare. În condiţiile în care nu-şi vor respecta termenele, garanţia de bună execuţie va rămâne în conturile primăriei municipiului Târgu Jiu şi, din acel moment, putem rezilia contractul din vina constructorilor”, a spus, la Radio Infinit, Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu a mai spus că reţelele electrice şi cele de canalizare sunt funcţionale. “Tranşeele” vor fi acoperite, urmând amenajarea zonei cu piatră cubică.