Romanescu avertizează: Centura ocolitoare este cu cofinanţare europeană

În ciuda faptului că reprezentanţii social-democraţilor s-au afişat, nu demult, cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Târgu-Jiu, situaţia de la Centură Municipiului a rămas aceeaşi. Primarul Marcel Romnescu nu a fost invitat la “defilare”, în schimb îi atenţionează pe reprezentanţii Ministerului şi pe cei de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere că obiectivul care trebuia inaugurat acum trei ani s-a umplut de buruieni. Edilul i-a atenţionat pe responsabilii cu terminarea lucrărilor că la mijloc sunt bani europeni, iar dacă investiţia nu va fi terminată, fondurile vor fi înapoiate.

“Nu mai ştiu cu cine să stau de vorbă la Bucureşti. Oamenii schimbă directorii de la CNAIR şi miniştrii, lunar. După ce ajung în vizită la Gorj, dispar de pe foaie. Nici nu am fost invitat vreodată, pentru că discuţiile acestea se ţin secret în interiorul PSD-ului. De fiecare dată când vine câte un ministru, primarul nu este invitat. Se duc, vizitează, eu cred că au văzut şi ei ‘cultura’ când au fost pe centură. O să trimit Edilitara să facă toaletare la centură, pentru că a crescut foarte mult buruiana şi mi-e frică că o să crească, în scurt timp, ambrozia.  Erau plantele cam de un metru şi jumătate. Cultura de pe Centura era mai mare decât porumbul din zona Băleşti. Această centură este cu cofinanţarea europeană, nu este făcută cu bani guvernamentali. În momentul de faţă, titular pe această suprafaţă de teren este Ministerul Transporturilor prin CNAIR”, a punctat Romanescu.

În condițiile date, dacă lucrurile nu se vor mișca la modul concret, România riscă să fie nevoită să returneze toți banii primiți pentru această investiție. Primarul a fost conchis la adresa celor care îi caută nod în papură când vine vorba de centură.

“Îl întreb şi pe domnul Cârciumaru şi pe toţi cei care au fost angrenaţi: Dacă termenul final era 2016, iar eu am venit în iunie 2017, şi nu am găsit nici măcar un sector făcut, eu sunt vinovat?”