Romanescu: Bugetul pentru investiții crește considerabil

Primarul Marcel Romanescu și-a propus alocarea unor sume de bani considerabil mai mari pentru investiții anul acesta. Edilul și-a făcut calculele asupra bugetului și spune că vor fi alocați cu 130 de miliarde de lei vechi mai mult decât în 2019 pentru lucrări și proiecte, unele dintre ele urmând să demareze chiar în perioada următoare.

Vestea bună este că în acest an bugetul de investiții al Primăriei municipiului Târgu Jiu crește considerabil de la 260 de miliarde vechi la 390 de miliarde și acesta este și obiectivul pentru anii viitori: ca bugetul pentru investiții să fie într-o continuă creștere. Vedem exact cum vom regla până la sfârșitul anului anului bugetele celorlalte direcții. Avem un buget bun, însă nu un buget care acoperă toate necesitățile, pentru că pe prima imagine și pe prima analiză bugetul pentru investiții trebuia să ajungă undeva la 1.000 de miliarde. Am alocat, așa cum vă spuneam, 390 de miliarde, pentru că în afară de repartiția bugetului de stat nu am primit nimic de la autoritățile județene”, a spus edilul-șef.

Primarul a enumerat și câteva dintre investițiile care vor începe în viitorul apropiat:

‘Sunt foarte multe proiecte pe care le dezvoltăm în perioada următoare, și mă refer în primul rând la canalizări și amenajări de străzi, și aici intră cu prioritate strada Griviței, fosta stradă 8 mai, canalizare și reamenajare în Plopilor, Săvinești, Agriculturii, Castanilor, Plopilor, Republicii -de fapt în zona Autogării, Nicolae Titulescu. Avem, de asemenea, ca prioritate alimentarea cu gaze în cartierul de tineri. Lucrări care, în parte, vor intra în execuție în perioada imediat următoare, dar și alte lucrări pe care ni le-am propus legate de infrastructură”.

Tot în acest an, vor fi alocați bani și pentru câteva grădinițe și alte obiective.