Romanescu cere analizarea liberalilor care au sprijinit demersul lui Lădaru de a concesiona parcelele de la Rodna

 

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea ca Eduard Berca și Traian Crăc să fie trași la răspundere de PNL Gorj. Edilul îşi acuză colegii liberali că au votat, ilegal, pentru introducerea pe ordinea de zi a Consiliului Local a proiectului privind concesionarea suprafețelor de teren din Parcarea Rodna. Romanescu spune că Instituția Prefectului va analiza situația pentru că proiectul nu a avut semnătura de legalitate a secretarului, studiul de oportunitate și nici rapoartele de specialitate ale serviciilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Marcel Romanescu a declarat că oamenii care nu urmăresc interesele comunităţii nu pot să-i reprezinte pe cetăţeni şi a făcut un apel către preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Berca și cu alții nu mai aveau ce căuta pe vreo listă de Consiliu Local sau Consiliu Județean, pentru că așa au procedat pe toată durata mandatului de consilieri. Au jucat la două capete, iar oameni care nu au coloană vertebrală, nu au ce căuta în Partidul Național Liberal. În momentul în care un consilier local votează, deși i se aduce la cunoștință că face o ilegalitate, ar trebui analizat în Biroul Permanent Județean. Trebuie să discutăm despre aspectele de natură legală. Eu nu cred că Dan Vîlceanu îi învață pe cei doi consilieri să voteze proiecte ilegale. Vreau să cred că domnul Vîlceanu va analiza aceste voturi în mod corect”, a precizat Romanescu la Radio Infinit.

Edilul a reamintit că Eduard Berca nu este la prima abatere și a mai votat un proiect care s-a constat că a fost ilegal, respectiv demersul prin care se hotăra demiterea lui Marian Rotaru din funcția de șef al Direcției de Patrimoniu.