Romanescu cere ISJ Gorj să nu reducă numărul de clase în școlile din Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, cere public Inspectoratului Școlar Județean Gorj să cântărească foarte înainte de a lua decizii ce vizează școlile din municipiu.

Asta în contextul în care se vehiculează că va urma o reducere a numărului de clase din mai multe unități de învățământ, ceea ce edilul nu aprobă sub nicio formă.

‘Nu sunt de acord cu reducerea numărului de clase în unitățile de învățământ târgujiene! Vorbesc aici inclusiv de cele mai căutate colegii din municipiu. Nu pot accepta așa ceva și nu poate exista justificare pentru acest lucru! Municipiul Târgu Jiu are un număr mare de elevi, iar colegiile naționale și liceele sunt, în fiecare an, ținta multor copii din întreg județul. Am investit sume uriașe în toate școlile din Târgu Jiu în ultimii ani. Toate beneficiază de dotări moderne. Ce facem acum? Obligăm copiii să caute licee din alte localități? Pentru ce? Noi le putem oferi tot ce este necesar pentru o educație sănătoasă. Avem cadre didactice foarte bine pregătite! Obligăm și acești oameni să își caute locuri din muncă în alte orașe? Apoi angajăm din nou suplinitori? Înțeleg că majoritatea colegiilor și liceelor pierd clase printr-o decizie căreia eu unul nu-i găsesc nici cea mai mică justificare! Nu pot accepta așa ceva și sper ca la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj să nu se ia asemenea decizii pripite”, a transmis Romanescu.