Romanescu, control la o școală de calibru. Un elev a semnalat că i s-au cerut bani

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a anunțat că vineri dimineața va merge la Colegiul ”Spiru Haret” pentru a verifica o sesizare a unui elev, potrivit căreia conducerea nu semnează fișele de lichidare dacă nu se plătesc unele îmbunătățiri făcute în sălile de clasă.

Am fost anunțat adineauri de o situație neplăcută apărută la Colegiul Național „Spiru Haret”, legată de solicitarea unor sume de bani elevilor pentru unele îmbunătățiri din unitatea de învățământ.
Îi asigur atât pe elevi, cât și pe părinți că mâine, la prima oră, voi fi acolo și vom rezolva această problemă.
Reamintesc tuturor că am alocat sume importante pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiu, inclusiv la „Spiru Haret”, tocmai pentru ca părinții să nu mai fie niciodată nevoiți să plătească pentru educația copiilor lor!
Este un aspect asupra căruia insist și nu voi accepta revenirea la vechile obiceiuri.
Mâine voi merge la acest colegiu pentru a lămuri lucrurile și aștept ca și Inspectoratul Școlar să verifice aceste aspecte”, a transmis edilul.

Absolventul nemulțumit a relatat, concret, că elevii au strâns bani pentru a se cumpăra scaune pentru catedre, însă mobilierul achiziționat a fost mutat în cancelarie. Pe lângă acest aspect, au mai fost și alte nemulțumiri:

Pe tot parcursul anilor ne-au cerut bani și de abia când au început să pice cărămizile de pe liceu au făcut îmbunătățiri, iar toți banii pentru absențe și pe fondul școlii, care se cereau în anii anteriori, au intrat în buzunarul conducerii”.

UPDATE

Primarul Romanescu a revenit și a transmis că elevii își vor putea ridica documentele fără să achite nimic. Edilul nu a renunțat, însă, la vizita programată pentru vineri dimineața.

Elevii Colegiului Național <<Spiru Haret>> din Târgu Jiu pot sta liniștiți: problema legată de sumele de bani solicitate de unitatea de învățământ s-a rezolvat. În urma discuțiilor purtate cu cei din conducerea colegiului, am stabilit că toți elevii își pot ridica actele necesare, fără să plătească.
Mâine dimineața voi fi acolo pentru a discuta unele aspecte cu doamna director și pentru a observa stadiul lucrărilor de renovare a clădirii școlii”, a precizat Romanescu.