Romanescu, despre ”majoritatea” în Consiliul Local: PNL nu este opțiunea mea. Să vedem exact ce se întâmplă și la nivel național

Cu 9 mandate de consilieri din 21 de aleși municipale, PSD va căuta să constituie o majoritare în Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu. Marcel Romanescu, primarul ales și în funcție, transmite că nu exclude nicio construcție politică, cu precizarea că foarte importante sunt discuțiile de la nivel central, în urma cărora ar putea fi trasată o anumită direcție.

 

Nu exclud niciun fel de variantă pentru constituirea unei majorități în Consiliul Local, dar, cel puțin pentru mine, nu liberalii sunt prima opțiune. Trebuie să vedem exact ce se întâmplă și la nivel național. Sunt discuții, negocieri care se poartă la nivel național, iar eu, ca membru al Partidului Social Democrat, voi respecta deciziile partidului. Opțiunea mea nu este aceasta, și dacă ar trebui să iau în considerare posibilitatea creării unei majorități în Consiliul Local, Partidul Național Liberal ar fi ultima opțiune sau nu ar exista pentru mine. Din varii motive. În primul rând, din cauza acelei campanii ultra-mizerabile pe care au făcut-o în toată această perioadă. Ăsta este argumentul suprem. Și a calității oamenilor pe care i-au introdus în Consiliul Local. Din punctul meu de vedere, este ultima posibilitate”, a spus, la Radio Infinit, edilul-șef din Târgu Jiu. 

 

SE VA ÎNCERCA O MAJORITATE PNL – AUR – PARTIDUL VERDE?

 

În politică orice este posibil, însă, așa cum am mai spus, câștigând fotoliul de primar, atribuțiile viceprimarilor sunt stabilite de către primar. Cred că nu se gândesc doar pentru a crea o majoritate în Consiliul Local ostilă mie, în condițiile în care prerogativele primarului îmi permit ca, după ce voi fi instalat pentru cel de-al treilea mandat, să stabilesc și atribuțiile pe care le va avea fiecare viceprimar. Cred că, după două mandate, au început să mă cunoască și cred că am învățat și eu foarte multe din politică, în ultimii 24 de ani”, a mai precizat Romanescu. 

 

Foto arhivă
Articolul precedentSondaj: Cine ar intra în turul II al alegerilor prezidențiale
Articolul următorFCU Craiova a transferat un mijlocaș central