Romanescu, despre procesul cu Pandurii: Voi face demersurile legale. Dacă sunt vinovaţi, trebuie să răspundă

Consiliului Local Târgu Jiu primeşte concursul primarului Romanescu în tentativa de a întoarce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rezultatelele procesului intentat de clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Edilul-şef a precizat că va face demersurile legale, nu vrea să se interpreteze că este de o parte sau de cealalta.

Voi face toate, toate demersurile pentru a păstra şi minimele şanse pe care le mai are Consiliul Local în acest proces. Nu vreau să fiu arătat cu degetul şi cineva să spună: domnule, mai aveam o şansă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi primarul a fost cel care s-a opus. Nu, voi face demersurile legale. Nu ştiu care sunt şansele. Din ce discut cu foarte multă lume, şansele sunt foarte, foarte mici pentru a mai întoarce hotărârea de la Craiova, dar nu le blochez drumul pe care au plecat, pentru că asta este, este dreptul de a se apăra, de a se formula recurs la hotărârea judecătorească şi nu vreau eu să împiedice această chestie. Se poate interpreta ulterior că sunt de o parte sau de alta, de partea lui Condescu şi nu sunt de partea acţionarilor. Nu, eu sunt primarul municipiului Târgu Jiu şi respect paşii prevăzuţi de lege. (…) După ce voi avea o hotărâre judecătorească definitivă voi chema oamenii de specialitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu şi voi lua o decizie. Nu ştiu care va fi aceea, la momentul în care discutăm, pentru că trebuie să fie o analiză foarte, foarte corectă. Este clar că ceva este în neregulă, iar după afirmaţiile făcute în ultimul timp de foarte mulţi de la PSD, chiar şi de cei care au provenit din actuala administraţie, şi de către domnul Condescu, se pare că a apărut o neînţelegere între cele două părţi, neînţelegere care altădată a fost parafată de documente. Nu ştiu, dar vreau să fiu exonerat de tot ce s-a întâmplat până în momentul venirii mele în Primăria Târgu Jiu. Dacă s-a creat un prejudiciu, s-a creat până în 2017, momentul în care am preluat eu acest mandat. Iar dacă sunt persoane vinovate. trebuie să răspundă”, a spus Romanescu. 

Declaraţiile din ultimele zile ale unor politicieni par a fi pus paie pe foc, dincolo de neplata cotizaţiilor către Pandurii apărând discuţii ce ţin de fapte posibile fapte penale înfăptuite în acest caz. Bugetarea sumelor, dar neplata lor a inflamat spaţiul public, iar scandalul pare de abia la început.