Romanescu, discuții pentru fonduri de la București: Bani pentru Casa de Cultură și alte investiții

Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a declarat, la început de săptămână, că aşteaptă bani de la guvern pentru a reabilita Casa de Cultură. Consiliul Local a aprobat deja o cotă de cofinanţare de 2% pentru modernizarea obiectivului, dar costurile totale se ridică la 4,5 milioane de euro.

Ultima rectificare priveşte aprobarea investiţiei pentru Casa de Cultură, unde avem o cofinanţare de 2%, prevăzută în bugetul local. La rectificare o vom aproba, pentru ca toată documentaţia necesară să fie pregătită pentru emiterea ordinului de ministru în vederea finalizării procedurii pentru alocarea celor 4,5 milioane de euro”.

Cât despre pierderile suferite de primăria municipiului pe timp de pandemie, Romanescu a purtat o discuţie cu conducerea PNL Gorj. Edilul le-a transmis reprezentanţilor liberali suma de care ar avea nevoie la Târgu Jiu.

Am avea nevoie de 100 miliarde de lei vechi. Le-am transmis aceste date domnilor Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină. Sperăm că vom primi această sumă, chiar dacă, la acest moment, nu acoperă toate cheltuieliile până la sfârşitul anului. Sperăm că vom primi o tranşă până la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august. Ulterior, spre sfârşitul anului, mai dorim o tranşă, pentru a completa bugetul deja aprobat”, a precizat Romanescu.

În ciuda fondurilor limitate, edilul a declarat că încearcă să acopere foarte multe dintre obiectivele pe care şi le doreşte în perioada următoare.