Romanescu, imun la amenințările lui Pavel: Municipalitatea nu mai alocă bani pentru a plăti chiria la Coleus

Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, rămâne ferm pe poziţii în ceea ce priveşte situaţia de la Coleus. Primarul a hotărât ca municipalitatea să nu mai plătească chirie pentru târgul unde romii îşi vând hainele vechi şi spune că în mandatul său îi va trata pe toţi cu aceeaşi unitate de măsură. Romanescu a mai declarat că va avea o întrevedere cu Nelu Pavel, liderul Partidei Romilor Gorj, care a ameninţat că va scoate 2.000 de oameni în stradă dacă Primăria nu acceptă condiţiile comercianţilor. În plus, edilul a sugerat că eventualul protest are iz politic.

“Nu mă sperie niciun fel de ameninţare. Din momentul din care am devenit primar,  a trebuit să administrez acest oraş în condiţii egale pentru toţi cetăţenii, indiferent de etnie sau naţionalitate. Domnul Nelu Pavel are originea în Partidul Social Democrat, e membru PSD, nu m-ar surprinde să fie din categoria celor care toată ziua găsesc tot felul de modalităţi de a împiedica activitatea primarului. Eu îl aştept să discutăm. Au mai făcut mitinguri şi pot să mai facă, însă nu acesta este argumentul în momentul de faţă pentru a organiza mitinguri, că Primăria municipiului Târgu Jiu nu cheltuie 100 de milioane lunar ca să acorde doar unei anumite categorii, sau unui anumit număr de persoane, condiţii favorabile. Uitaţi-vă câte magazine second hand sunt în momentul de faţă în Târgu Jiu. Ar fi corect ca oamenii aceia să plătească chirii la preţul pieţei, iar alţii să primească drepturi fără niciun fel de obligaţie? Nu ar fi corect, şi, de aceea, măsura pe care am luat-o la începutul mandatului vă rămâne permanentă”, a declarat Romanescu la Radio Infinit.

Pavel spus  că, în acest moment, Partida Romilor plăteşte 4.000 de lei lunar societăţii ce deţine spaţiul de la Coleus.

Articolul precedentPatru gloanţe şi o tragedie cât toată România: Două în copilul de şase luni, unul în bunică şi unul în poliţistă
Articolul următorFederația a inspectat terenul sintetic. Pandurii, la Târgu Jiu sau nu?