Romanescu intenționează să taxeze zdravăn constructorii implicați în reabilitarea Căii Eroilor

Primarul Marcel Romanescu i-a avertizat pe reprezentanţii societăţilor care se ocupă de reabilitarea Căii Eroilor că riscă sancţiuni mari dacă lucrarea nu se va finaliza la timp.

Investiţia a fost subcontractată de firma italiană care a câştigat licitaţia, iar edilul a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii ambelor entități. Romanescu le-a explicat că riscă să piardă o garanţie de 10 miliarde de lei vechi, dar penalităţile pot deveni mult mai mari, în urma unui eventual proces, în cazul în care dosarul UNESCO va avea de suferit.

Avem două modalităţi de abordare. De ajutor, necondiţionat, tuturor celor care îşi fac treaba în Târgu Jiu, pe toate lucrările deschise, sau instanţa, pentru cei care nu execută în parametrii optimi unele lucrări. Am speranţa că au înţeles. Avem, în momentul de faţă, constituită o garanţie de 10 miliarde de lei vechi, pe care o voi executa în condiţiile în care lucrarea nu se finalizează la termenele prevăzute în contract. Mai mult decât atât, voi cere daune morale pentru o eventuală respingere a dosarului pe care Guvernul României s-ar putea să-l înainteze către autorităţile competente pentru introducerea ansamblului monumental în patrimoniul UNESCO. Din punctul meu de vedere, prejudiciul va fi mult mai mare decât acea garanţie”, a precizat edilul din Târgu Jiu.

Pentru a finaliza întregul proiect de modernizare a Căii Eroilor, Romanescu intenţionează să obțină de la guvern, tot pe PNDL, încă 25 de milioane de euro.