Romanescu: Niciunul dintre candidații PNL Gorj la parlamentare nu are susținerea Organizației Târgu Jiu

Marcel Romanescu, primarul Târgu Jiului și șeful liberalilor la nivel de municipiu, a refuzat propunerea de a candida la alegerile parlamentare și nu își asumă candidații PNL Gorj pentru Parlamentul României.

Invitat să comenteze listele stabilite duminică în Biroul Permanent Județean, edilul a dezvăluit că niciunul dintre aspiranții la un fotoliu de parlamentar nu are susținerea Organizației Târgu Jiu. Dincolo de acestea, le dorește succes liberalilor care vor intra ]n bătălia electorală și așteaptă o nouă noapte fericită imediat după scrutin.

Nu vreau să le comentez. Sa dea Dumnezeu ca rezultatele să fie cele pe care le așteaptă președintele Dan Vîlceanu, pentru că, până la urmă, si-a asumat această listă. Să dea Dumnezeu să fie bine și PNL să mai aibă o noapte fericită după alegerile parlamentare, așa cum am avut noi, cei din organizația municipală, o noapte minunată după alegerile locale”, a spus, la Radio Infinit, șeful PNL Târgu Jiu.

Întrebat dacă vreunul dintre candidați este propunerea organizației pe care o conduce, Romanescu a fost franc:

Niciunul în momentul de față nu are susținerea Organizației Municipale, dar, v-am spus, e o discuție pe care o voi purta și eu cu colegii mei din Biroul Permanent Local, cu consilierii mei, cu viitori mei consilieri, cei care astăzi reprezintă municipiul Târgu Jiu, pentru că dânșii sunt reprezentații târgujienilor în Consiliul Local și vom vedea. Dar eu nu iau decizii de unul singur și aștept să văd ce decizie va lua Organizația Municipală pe care o conduc împreună cu oamenii care m-am susținut și care ne-am susținut în alegerile din septembrie 2020. (…)  Nu putem noi să întoarcem soarta stabilită de Biroul Permanent Județean. Nu este statutar posibil acest lucru, însă vom purta discuții. La noi, întotdeauna, lucrurile sunt extrem de transparente și extrem de deschise”.

Reamintim, la Senat, pe prima poziție se află omul de afaceri Ion Iordache, pe locul doi Robert Filip, primarul orașului Rovinari, iar pe poziția trei medicul Aura Obrocea.

Președintele Dan Vîlceanu deschide lista pentru Camera Deputaților, actualul parlamentar fiind urmat de Gheorghe Pecingină, secretar de stat, Iulian Popescu, tânăr om de afaceri, Mihai Paraschiv, director Transloc SA, și Denisa Șuță, director Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.