Romanescu nu a minţit: Clubul condus de Prunariu va trece la municipalitate

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a perceput bine intenţiile guvernanţilor ce ţin de cluburile sportive din subordinea statului. Edilul spunea, atunci când se făceau tot felul de presiuni prin care se dorea o anumită direcţionare politică a Clubului Sportiv Municipal, că orașul o să fie nevoit să preia C.S. Pandurii, entitate sportivă condusă de Mihai Prunariu, condiţie în care trebuie calculaţi foarte bine paşii grupării sportive a orașului. Mai clar, prin preluarea C.S. Pandurii, Primăria Târgu Jiu va fi obligată să identifice un buget substanţial, situaţie în care trebuie avut grijă cu CSM-ul. La ora aceea, Romanescu a fost luat peste picior, acuzat că vrea să pună piedici sportului local, însă timpul îi dă dreptate primarului. Sâmbătă, la Arad, au apărut informații clare ce certifică că în procesul de descentralizare și alte entități ale statului vor merge către structurile administrative județene.

”Vom trece taberele la consiliile județene, asta însemnând că vor trece și direcțiile județene pentru tineret și sport. Cluburile sportive vor trece în administrarea primăriilor. Asta înseamnă descentralizare”, a spus, sâmbătă, Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului.

La Gorj, funcționează o singură tabără de acest fel, cea de la Săcelu. Ea este în administrarea directă a Direcției Județene de Tineret și Sport.