Romanescu nu aleargă după notorietate: Notorietate avea şi Fane Spoitoru

Preşedintele PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea ca organizaţia pe care o conduce să obţină un rezultat bun la alegerile parlamentare. Chiar şi aşa, pentru Romanescu prioritară este activitatea sa ca primar şi a declarat că nu va fi “vioara întâi” la următoarea bătălie electorală. PNL şi-a propus un procent de 25% şi la Gorj, iar actualul edil spune că estimările sunt realiste.

“Este un target rezonabil, se poate obţine acest rezultat. Nu depinde numai de mine, ci de cetăţeanul din Târgu Jiu care va merge în ziua acea la vot. De partea de organizare se va ocupoa secretarul general al organizaţiei municipale, domnul Bogdan Bejinaru. Eu sunt preşedintele organizaţiei municipale şi ştiu foarte bine ce am de făcut. Nu-mi permit, ţinând cont de activitatea pe care o am la Primăria municipiului Târgu Jiu, să am o implicare atât de puternică în partea de organizare, dar o să particip la acţiunile de pe străzile oraşului”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Deşi vrea un procent cât mai bun, edilul a adăugat că nu există presiunea rezultatului, iar acest lucru este demonstrat de scorurile liberalilor în Târgu Jiu. Totuşi, Romanescu a insistat că judeţul Gorj trebuia să aibă un candidat.

“PNL, la Târgu Jiu, din câte ştiu eu, nu a depăşit niciodată o cifră cu 2 în faţă. Nu uitaţi că şi înainte de a câştiga alegerile pentru funcţia de primar, PNL nu a depăşit la alegerile parlamentare şi locale 20 de procente la Târgu Jiu. Nu poţi imputa primarului un astfel de rezultat. Gorjul, în acest moment, trebuia şi putea să aibă un candidat”, a spus preşedintele PNL Târgu Jiu.

Romanescu a comentat şi sondajul potrivit căruia are mai puţină notorietate ca liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu. Primarul a declarat că nu ţine neapărat să puncteze în astfel de măsurători, ci vrea, mai degrabă, să aibă o activitate bună pe alte două fronturi.

“Dan Vîlceanu este un personaj foarte mediatizat pe presa naţională. Este un lider de nivel naţional, nu se pune problema, nici nu voi comenta vreodată… Notorietate are și Gigi Becali, avea și Fane Spoitoru, sunt N personaje pe care vi le pot da cu notorietate. Eu sunt un lideraş de nivel local. Ştiu foarte bine ce am de făcut pentru mine, ca şi primar, şi pentru organizaţia municipală pe care o conduc”, a afirmat Romanescu.