Romanescu nu exclude o colaborare cu Pandurii, dar reamintește că stadionul este al orașului

Edilul Marcel Romanescu nu a abandonat ideea Pandurii. Primarul din Târgu Jiu nu exclude varianta ca municipalitatea să ajute din nou echipa de fotbal, în ciuda faptului că actualii oficiali ai clubului cer zeci de miliarde de la autorităţile locale, reprezentând fie contribuţi neonorate, fie prevederi ale contractului de comodat.

“Ar trebui să facem toţi, tot ceea ce depinde de noi, ca acest club să trăiscă, să existe în continuare. Datoriile sunt destul de mari. Consiliul Local a decis când a intrat în această asociere, tot Consiliul Local poate face demersurile şi pentru a ieşi. La momentul acesta, Primăria nu mai poate sprijini Pandurii, dacă vor ieşi din insolvenţă putem discuta şi găsi alte soluţii”, a declarat Romanescu.

Chiar şi aşa, primarul municipiului a părut vizibil deranjat de faptul că Marin Condescu, principalul creditor al Pandurilor, a declarat că până în 2035 stadionul şi baza de pregătire aparţin echipei pe care a condus-o. Mai mult, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie a spus că este puţin probabil ca o echipă de fotbal aparţinând de CSM Târgu Jiu să-şi desfăşoare activitatea în acelaşi loc. Romanescu susţine că stadionul este al cetăţenilor, pe care nimeni nu-i poate împiedica să vadă fotbal la Târgu Jiu.

Poate facem un contract de comodat, cât trăieşte domnul Condescu să deţină acest stadion. El şi cei care sunt în preajma dânsului trebuie să înţeleagă că proprietarul stadionului din municipiul Târgu Jiu este municipalitatea. I s-a dat un drept printr-o hotărâre de Consiliul Local, dar asta nu însamnă că a devenit proprietarul stadionului. Văd tot felul de termene, ultimul e până în 2035, eu dacă eram în locul dânsului dădeam un termen rotund, până în 2100. Stadionul este al cetăţenilor din Târgu Jiu”, a spus Romanescu.