Romanescu : ”Nu poți lăsa cetățeanul sub ape, ApaRegio trăiește datorită Târgu Jiului”. Primarul, nemulțumit de calitatea apei și de costul unor servicii

Meteorologii au anunțat precipitații și vreme rea până vineri dimineața, miercuri, între orele 19.30 și 20.30, Gorjul s-a aflat sub cod portocaliu de vânt, grindină și descărcări electrice. Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe comune din județ pentru a degaja copacii căzuți pe carosabil, dar și la Târgu Jiu, unde acoperișul unei case a fost doborât de vântul puternic. Există în continuare riscul ca străzile orașului să fie inundate, iar primarul Marcel Romanescu așteaptă ca ApaRegio să dea dovadă de responsabilitate. 

Edilul nu poate să înțeleagă nonșalanța cu care reprezentanții acestei companii tratează problemele pe profil ale orașului, în condițiile în care firma este prosperă tocmai datorită buzunarelor târgujienilor. Totodată, rămâne o enigmă cum ApaRegio a căutat să justifice neimplicarea, atunci când străzile au fost acoperite de apă, în condițiile în care colaborarea cu Primăria municipiului Târgu Jiu nu este de ieri sau de azi, iar până în prezent nimeni nu a cerut contracte pentru a interveni în caz de necesitate. ”Există document, în momentul de față, la nivelul municipiului Târgu Jiu, în care se predă societății ApaRegio canalizare menajeră și canalizare pluvială. Nu toate canalizările, o mare parte. Târgu Jiul are canalizare nu de doi ani de zile, de 50 de ani, sau 20 de ani pe pluvială. Nu poți veni acum și să spui, nu domnule, acum vreau un contract. Să nu uităm un lucru: dacă există astăzi societatea ApaRegio, vorbim despre veniturile pe care le obține datorită municipiului Târgu Jiu. Atâta timp cât iei bani și poți să trăiești și să funcționezi ca societate, trebuie să te gândești la cetățeanul din Târgu Jiu, care îți plătește lună de lună. Dacă mâine Târgu Jiul s-ar decupla de la această societate, ApaRegio ar fi în cap. A apărut o problemă, din punctul meu de vedere ApaRegio trebuia să intervină, chiar dacă aveau 100% dreptate, pentru că ne puteam pune la masă să spunem: domnule avem o problemă, dar nu poți să lași cetățeanul din Târgu Jiu sub ape, invocând faptul că tu vrei contract. Nu ai avut 20 de ani niciun fel de contract în Târgu Jiu, dar astăzi vrei contract cu primăria municipilui”, a spus, la Sud FM, Marcel Romanescu. Primarul municipiului Târgu Jiu s-a arătat revoltat de calitatea apei pe care o livrează ApaRegio multor cetățeni ai orașului și nu înțelege de ce trebuie să achite mai mult pentru canalizarea menajeră decât pentru alimentarea cu apă. Probleme vechi și cu greutate, edilul șef din Târgu Jiu trage nădejde că lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal, odată cu o repoziționarea față de cetățean a ApaRegio și o implicare reală în rezolvarea problemelor a tuturor factorilor de decizie.

Articolul precedentFlorescu vrea funcţie politică, însă nu oricum și oricând. Dar vrea!
Articolul următorGorj: Furtuna a adus necazuri. Acoperiș luat de vânt, copaci căzuți pe carosabil