Romanescu: Nu putem să demarăm nicio investiție. Lipsa bugetului de stat ne-a blocat

Primăria municipiului Târgu Jiu ar putea să piardă o sumă semnificativă de bani dacă bugetul anului 2019 nu va fi aprobat, cât mai repede, la nivel central. Edilul Marcel Romanescu spune că târgujienii vor avea de suferit din această cauză şi estimează că abia pe la jumătatea lunii februarie, primăriile ar putea afla pe ce bani se pot baza în acest an. Romanescu a sugerat că actualul Guvern trage de timp pentru că nu are bani.

“Nu există bani la bugetul de stat şi procedează în acest mod ca patru luni de zile să se ducă pe salarizare şi plata pensiilor. Avem 45 de zile pentru aprobarea bugetului local. Nu ai cum să prevezi cum vei folosi bugetul local, atâta timp cât nu ştii ce cote defalcate ai de la bugetul central. În funcţie de banii de la centru, previzionăm şi noi ce lucrări putem face pentru 2019. Anul trecut, doar Primăria municipiului Târgu Jiu, prin acea lege incorectă pe care au făcut-o, a pierdut 120 de miliarde din repartiţiile pe care le primeam anterior la bugetul local, iar anul acesta pierderile s-ar putea să fie mai mari”, a afirmat edilul.

Primarul a admis că, în acest caz, proiectele viitoare din municipiu se vor finaliza cu cel puţin trei luni mai târziu. “Noi nu putem în momentul de faţă să demarăm niciun fel de investiţie. Gândiţi-vă că suntem la sfârşitul lunii ianuarie, la modul cum se mişcă Guvernul, cum se realizează şedinţele în Parlament, nu cred că vom termina până la 15 februarie. M-aş bucura să fie acesta termenul în care bugetul de stat se aprobă. Dacă bugetul va fi aprobat undeva în februarie, noi vom aproba bugetul undeva la finalul lunii martie. Până pregăteşti proiectele şi studiile de fezabilitate, ulterior până scoţi la licitaţie, toate lucrările sunt decalate cu cel puţin trei luni de zile, e o mare problemă, pentru că dacă bugetul era aprobat la începutul lunii decembrie aşa cum spune legea, puteai în ianuarie să ai bugetul deja aprobat şi, în martie, să ai finalizate toate procedurile pentru a putea să te apuci de lucrări. Noi suntem decalaţi şi în 2019 cu trei luni. Cel puţin până în luna mai-iunie, vom lucra pe investiţiile aprobate în 2018”, a mai precizat Romanescu.

 

Articolul precedentDurere fără margini: Cami, sunt la tine acasă şi tu lipseşti!
Articolul următorÎncă un primar gorjean vrea în Parlament