Romanescu nu renunță: Sunt probleme la Poliția Locală, instituția trebuie reorganizată

Primarul Marcel Romanescu nu renunţă la planul său de a impune o structură de conducere mai eficientă la Poliţia Locală Târgu Jiu. Paradoxal, în timp ce populația este nemulțumită de activitatea instituției amintită, aleșii nu vor să caute o variantă de lucru în întâmpinarea doleanțelor celor care le-au acordat votul. Deşi consilierii locali i-au blocat luni proiectul care prevedea reducerea numărului de şefi, de la cinci la unu, la Ordine Publică, edilul a explicat că va reveni cu această iniţiativă.

“O să repun proiectul pe ordinea de zi. Atâta timp cât, în momentul de faţă, am toate avizele necesare, şi avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, şi avizul Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, voi repune proiectul pe ordinea de zi până în momentul în care voi trece acest proiect de hotărâre. Argumentele mele sunt acelaşi pe care le susţin de un an şi jumătate, trebuie făcută o modificare la Poliţia Locală. Lucrurile nu merg în direcţia bună şi mi-am asumat, ca primar, această decizie”, a declarat Romanescu.

Edilul a mai spus că îşi va accepta greşeala dacă instituţia din subordinea Primăriei nu va funcţiona în noua formă propusă. Pe de altă parte, Romanescu nu înţelege reacţia unor consilieri, cât timp Poliţia Locală nu are cea mai bună imagine, este departe de a funcțiuna ireproşabil, dar, în schimb, mănâncă mulţi bani.

“Pot fi contestat şi sancţionat de populaţie în condiţiile în care noua organigramă nu va fi cea funcţională, dar dreptul meu este acela de a propune organigrama la instituţia pe care o conduc, în aşa fel încât activitatea să fie eficientă. Nu au niciun argument cei care s-au opus unei astfel de propuneri, pentru că discutăm de eficienţă economică, nu ar mai fi cinci şefi de serviciu, ci unul, dar şi de o coordonare unitară, lucru care lipseşte în momentul de faţă la Poliţia Locală. Dacă cu cinci şefi de servciu se demonstrează ca activitatea nu este tocmai eficientă, trebuie făcut ceva”, a adăugat primarul.

 

Articolul precedentCopiii din Târgu Jiu sunt invitați să împodobească bradul din Piața Prefecturii
Articolul următorSe întâmplă acum: Razie printre braconieri, La Turceni. A fost confiscată o ”pradă” serioasă