Romanescu: Oamenii nu pot fi mințiți la nesfârșit, încep să iasă la iveală niște nume

 

 

Reacție a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, după ce edilul-șef din Drăguțești, Ion Popescu, a lansat un atac virulent la adresa lui Luis Popa, coleg din PSD și fost director Polaris. Popescu este nemulțumit că firma de salubritate nu mai ridică deșeurile din comună și i s-a cerut să majoreze tarifele pentru populației, arătând spre Luis Popa, șeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj. Acesta din urmă chiar i-ar fi reproșat că nu a pus presiune pe prefectul Corneliu Răducan Morega în scandalul generat de suspendarea activității de la groapa de gunoi.

În context, Romanescu subliniază că problema deșeurilor ia amploare și se sparge în capul primarilor.

Dacă la Târgu Jiu am reușit să menținem deocamdată sub control prețul pentru ridicarea gunoiului menajer, în județul Gorj problema ia amploare și totul se sparge în capul primarilor. Ca în orice scandal de amploare, încep, totuși, să iasă la iveală niște nume. Oamenii nu pot fi mințiți la nesfârșit și se poate observa cum anumite personaje ies la suprafață.
Nu poți să sari dintr-o barcă în alta, să schimbi funcții și să speri că oamenii uită cu ce te-ai ocupat în ultimii ani. Nu poți arunca vina în ograda unor primari, în condițiile în care ai condus atâta amar de vreme societatea Polaris. Și nu o spun eu, o spune colegul de partid al persoanei în cauză. Nu vreau să arăt vinovați! Subliniez doar că gunoiul iese mereu la suprafață.
Și să nu uităm încă un lucru deosebit de important: atunci când apare o problemă ca cea a depozitului de gunoi de la Târgu Jiu, nu arunci un județ întreg în haos, iar apoi arăți cu degetul spre alții să rezolve problema. Nu am fost trimiși în funcții pentru a pedepsi populația, ci pentru a o ajuta. Se pare că unii au uitat asta și în loc să caute soluții, pun oamenii în situații critice, apoi aruncă vina asupra altora. Nu e demn! Este ușor să închizi, să desființezi, să înfierezi. Dar s-a gândit cineva la cetățeni? La problemele miilor de cetățeni pe care șicanele acestor personaje cu pretenții de politicieni le-au provocat? Evident, nu!”, a transmis Romanescu.